26.12.2016

Rockhoppailua tapaninpäivänä

26.12.2016
Rockhopping on ehkä vähän liioitteleva termi kuvaamaan tämän päivän melontaani. Kunhan nyt meloskelin lähivesillä rantaviivan tuntumassa. Kypäräkin on hukassa, joten mitään jänniä juttuja ei viitsinyt yrittää. Tuuli oli tyyntynyt vähän eilisestä. Nyt se oli jotain 6-8m/s lounaasta. Vanhaa maininkia oli ja se teki melonnasta hauskaa. Vesi oli poikkeuksellisen korkealla, joten tutut rannat olivat erilaisia.

Varissaaren lounaispuolella on kivikko, joka on yleensä vedenpinnan yläpuolella tai ihan vesirajassa. Nyt oli vesi niin korkealla, että siihen muodostui hauskoja aallonmurtoja. 

25.12.2016

Pientä surffailua joulupäivänä

25.12.2016.
Ai että muka nysväisin sisällä tämänkin päivän? No way. Tuulta oli jonkin verran, 8-10m/s lounaasta. Mutta nyt oli päästävä tuulettumaan. Lämpöä oli 3 astetta. Kylmä ei tullut meloessa eikä rannallakaan.

Kauas en melonut. 3-4 kilometriä lähivesissä edestakaisin. Pientä kivaa syvänvedensurffailua. Alussa oli tuntuma kateissa. Ohjausliikkeet olivat vähän myöhässä, sitten joutui käyttämään enemmän voimaa, jolloin vauhti loppui, eikä seuraavaa aaltoa enää saanut kiinni. Sitten homma alkoi toimimaan paremmin.

Huomasi aalloista, että tuuli oli jatkunut kovana jonkin aikaa. Välillä tuli aika isojakin maininkeja, jollaisia ei normaalisti 8-10m/s sw tuulella täälläpäin näe. Tai sitten vain kuvittelin...