31.8.2014

Tverrfjorden

Kvænangenin olosuhteet: Merivesi 13 astetta. Ilman keskilämpötila päivällä 10-15 astetta. Tässä vuonossa NE tuulet voivat aiheuttaa katabaattista rinnetuulta tuossa suunnassa olevan jäätikön vuoksi. S tuulilla voi tulla ns. suppiloilmiö. Korkeat vuoret ohjaavat ilman keskelle ja tuulen voimakkuus kasvaa.
Sisävuonoon ei tule maininkia. Vuonon suulle tulee.
Vuorovesi on vaihtuu neljä kertaa vuorokaudessa. Siis kaksi korkeaa vettä ja kaksi matalaa. Vaihtelu on 1,5 - 2 metriä. Kun vesi on nousemassa, virtaus on vuonossa sisään päin. Veden laskiessa ulospäin. Virta on voimakkain kun veden korkeus on puolivälissä.
Pohjois-Norjassa heinä- ja elokuu ovat vähiten myrskyisät kuukaudet. Kesäkuu on tuulinen ja vesi on vielä kylmää. Syyskuussa alkavat syysmyrskyt.

14.8.2014. Ensimmäinen melontapäivä.

Kurssin reitti.

Omituiset otukset, osa 1: Meritähti.

Sitten mennään. Sää on sateinen.

Simpukoita vesirajassa. Omituiset otukset osa 2: Merisiili. Punainen piikikäs pallo keskellä lähellä vesirajaa. Päälle astuminen tietää käyntiä sairaalassa.

Lintujen pesimäjyrkänne.

Taukopaikka. Sateinen keli jatkui. Pilvet olivat alhaalla. Vihreä rakkolevä on pirullisen liukasta kävellä.

Saapuminen Tverrefjordeniin, joka on pieni vuono Kvænangenin sisällä.

Omituiset otukset, osa 3: Sopuli. Näitä oli paljon. Jos unohti näkkileipäpaketin teltan ulkopuolelle, se oli mennyttä.

Leiripaikka. Kuvan alakulmassa näkyy vuoripuro jossa pystyi käymään peseytymässä. Juomavettä emme ottaneet tästä purosta. Liikaa poroa seassa. Jyrkemmissä puroissa on parempi vesi.

Omituiset otukset, osa 4: Turska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti