1.12.2014

Räntäsademelontaa ja kuntomelontaa

Sunila.


Lauantaina meloin 15km lenkin huonosta säästä huolimatta. Kiersin Hallan, Kotkansaaren ja vielä Hirssaaren. Räntäsadetta, etelätuulta 4-6m/s, 0°C, harmaata ja ankeaa. Kuivapuku ja rukkaset olivat tarpeen.
Sunilan edustalla höyryävä vesi näytti mielenkiintoiselta. Meloin lähemmäksi kunnes alkoi haisemaan ja vesi muuttui aivan keltaiseksi. Silmiäkin alkoi kirvelemään. Tai sitten vain kuvittelin. Mieleen tuli nimittäin Risto Isomäen uusin kirja "Kurganin varjot". Siinä Mustanmeren pohjasta nousee rikkivetyä. Kun alkaa silmiä kirvelemään, tilanne on vakava. Kun kirvely loppuu, elinaika lasketaan minuuteissa.
Meloin nopeasti kauemmaksi, tuulta kohti.

Sunnuntaina oli loistokeli vauhdikasta lenkkiä varten. Tyyntä ja aurinkoista. -1°C, Etelä 0-2m/s. Meloin Kotkansaaren pari kertaa ympäri. Matkaa oli 2x9,5km. Vauhtia kun piti niin ei kaivannut hanskoja tai pipoa. Eka lenkki meni 8,4km/h keskinopeudella. Toinen vähän nopeammin, 8,7km/h. Viimeisin kilometrin aikana rasitus tuntui enemmän vatsalihaksissa kuin jaloissa tai käsissä. Suhteellisen uusi kokemus. Käsivarren ojentajissakaan ei tuntunut mitään erikoista. Yläkäden työntö on yksi tekniikkavirheistäni. Ehkä olen taas jotain oppinut. Lenkin jälkeen oli loistofiilis.
Pitäisi vain saada nopeampi paatti niin olisi vieläkin hauskempaa.

4 kommenttia:

 1. Minkälaiset rukkaset sinulla on? t. näpit jäässä neopreenissä :)

  VastaaPoista
 2. http://www.welhonpesa.fi/tuote/448/hiko-muffle-handys-tuulensuojat
  En tiedä ovatko nuo lämpöisimmät mahdolliset. Tuollaiset nyt vain sattuu olemaan. Aika vähän olen erilaisia käsineitä kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkistä! Yksi meloja rannassa sanoi käyttäneensä tähän aikaan oransseja röpelö pintaisia kemikaalihanskoja, mutta en usko, että saan niillä kunnon otetta :)

  VastaaPoista
 4. Minäkään en tykkää käyttää mitään ns. normaaleja hanskoja. Otteesta tulee liian "paksu" ja sitten sormen kipeytyvät.

  VastaaPoista