23.9.2017

Loppuhuipennus

Perjantai 18.8.2017.

Viimeinen melontapäivä. Hangosta pääsen autokyydillä Kotkaan. Olin vähän etuajassa. Utössä olisin ehtinyt käydä. Parempi näin, kuin että olisin myöhässä. 

Saavuin Hangon Tulliniemeen alkuiltapäivällä. HSKG:n järjestelyt olivat käynnissä. Kävin infoteltalla esittäytymässä, ja sain luvan hengailla tapahtuma-alueella ilman 150€:n osallistumismaksua. Melontatyypit ovat reilua porukkaa. 
Teltan pystyttämisen jälkeen tuli käytyä uimassa. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Illemmalla alkoi tuulla kaakosta. Katselin rannalla pitkän aikaa alkaako tulla aaltoja. Kyllä niitä sitten illalla alkoi tulla. Lopulta ihan surffattavan kokoisia. Kokeilin Bear&Water:in Daggerin pelipaattia vähän aikaa, ja sitten jatkoin omallani. Ei ollut kuivapukua mukana. Vettä satoi, märkää touhua, mutta hauskaa. 
Kiitokset B&W:n uudelle työntekijälle Harrille, joka ymmärtää jotakin melonnastakin ;). Tämän putiikin kiinnostavuus lisääntyi nyt huomattavasti. 

Maissa oli jokin tervetuliastilaisuus tai mikä lie. Ei joutanut, aallot olivat kiinnostavampia. Pimeän tulo pakotti lopettamaan. Kävin vielä telttasaunassa ja uimassa. Sitten hyvillä mielin nukkumaan. Vesi ropisi teltan kattoon.Lauantai 19.8.2017.

Aamu oli sadekuuroinen. Turha kuvitellakaan saavansa mitään vaatteita kuivatettua. 
Hengailin rannoilla kunnes alkoi taas tuulemaan. 
Ostin Welhonpesän teltasta uuden aukkarin, ja NWI:n teltasta kuivasäkin. 
Vähän ajan päästä rantaan alkoi tulla surffattavia aaltoja. Lopulta ne olivat isompia ja parempia kuin eilen. Märät kamppeet niskaan ja veteen. laittoi vain tarpeeksi monta kerrosta, niin oli märkänäkin lämmin. 2-3 tuntia ehdin olla vesillä, sitten piti lopettaa kun kyyti Kotkaan lähti. Aallot olivat hyviä, ja paranivat vain loppua kohti. Hauska päivä! 
Sain tiedon, että HSKG lopettaa tähän vuoteen. Aikansa kutakin. 
Osallistuin itse kaksi kertaa tapahtumaan. 2013 ja 2017. 2013 oli tajunnan räjäyttävä kokemus. Silloin oli vasta aloittanut harrastuksen, ja oli paljon opittavaa ja intoa saada oppia. HSKG:n kaltainen tapahtuma kolahti kuin nenä silmään. Sen jälkeen jäi monta vuotta väliin sekalaisista syistä. Muistaakseni 2013 oli myös surffattavia aaltoja.
HSKG oli hieno ja tarpeellinen tapahtuma, joka kokosi paljon samanhenkistä porukkaa yhteen paikkaan. Minä kiitän ja kumarran syvään. 

Oma tämän kesän pääreissu päättyi myös tänne. Se sai arvoisensa loppuhuipennuksen Hangon surffiaalloilla. 
Kilometrejä tuli yhteensä noin 450. Öitä 21. Saarista jäi mieleen Jussarö, Jurmo ja Örö. Saaristomeri on omanlaisensa. Ensi kesänä, kun retkeilen taas itäisellä Suomenlahdella, niin näen sen uusin silmin. 
Lähdin matkaan ilman sen kummenpaa suunnitelmaa. Ajatuksena kuitenkin oli, että hyvällä säkällä kävisin Jurmossa. Näin tapahtui ja kiitos siitä. Mitä tästä muuta kertoisi... Joka päivä oli uusi ennalta tuntematon paikka. Siitä tuli hyvä "reissufiilis", josta tykkään. Kaikkea ei tarvitse suunnitella loppuun asti. Säät vaihtelivat, sateen jälkeen paistoi jne. Enimmäkseen vastatuuli länteen päin mennessä, mutta sehän ei ollut mikään yllätys. Ei valittamista kelien suhteen.

Eikä varusteiden. Varusteet kestivät ja toimivat, ainakin suurinpiirtein. Kajakin laipiot alkoivat vuotaa, samoin aukkari. Mutta jossain vaiheessa ne aina alkavat vuotaa. Ei niistäkään ollut merkittävää haittaa. Trangian kattiloihin tuli uusia naarmuja. Uusi teltta oli hyvä. Itse olin reissun jälkeen paremmassa kunnossa kuin lähtiessä. Sekä henkisesti että fyysisesti. Mutta tuskin ulkonäöllisesti...

Lähtisinkö uudestaan? Ehkä en ihan heti, ainakaan samalle reitille. Seuraavan reissun voisi aloittaa suoraan jostain Paraisilta tai Turusta, ja katsoa mihin päätyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti