30.8.2017

Porkkalan selän yli

5.8.2017.
Aikainen lähtö. Tuuli vastainen ja friskaamassa. Aamulla 6-7m/s lounaasta. Päivän tavoite oli päästä Porkkalanselän toiselle puolelle Inkoon saaristoon. 

On kuultu juttuja Porkkalanselästä. Onhan se aika avoin, ja aalto tulee vapaasti aika kaukaa. Oli ihan merellinen kokemus. Kunnon kokoiset aallot tuovat tiettyä draivia melontaan.

Ennen lähtöä katselen kyllä karttaa, ja teen jonkinlaisia reittisuunnitelmia. Mutta lopullinen reitti tulee päätettyä aika extempore. Asiaan vaikuttaa kaikki asiat. Tulee vain tunne, että nyt menen tuosta. Se tunne tuli nyt vähän ennen Upinniemeä. Suunnittelin kiertäväni enemmän pohjoisesta välttääkseni vastatuulen. Äh, ei jaksa. Heilahdan tästä yli Ryssklobbeniin. Ukkoskuuroja oli liikkeellä, mutta näytti siltä että ei osu. Eikä osunutkaan. Jos olisin ollut tunnin myöhemmässä, niin olisi osunut.

Kuuropilvet tekivät valon aika hienoksi. Näkyy varmaan kuvista.

Näin meduusan jonkin Upinniemen eteläpuolisen saaren rannalla. Eksotiikkaa. Ei niitä idässä näe ikinä.

Bongatut kasvit: Keltamatara, ahdekaunokki, poimuhierakka, peltosaunio.


24km. Stora Svartö - Stora Fagerö. Loppumatkasta vastatuuli alkoi jo käymään raskaaksi. Vähän kyllä väsytin itseäni alkumatkasta, tulin selän yli reipasta vauhtia.

Aamu. 



Selkä ylitetty. Tauko Ryssklobbenissa. 

Itäkärjessä oli korkea kallio.




Sinisimpukkaa isot läjät rannalla.

Merisaunio. Tripleurospermum maritimum.

Keltamatara. Galium verum.

Poimuhierakka. Rumex crispus.

Ahdekaunokki. Centaurea jacea.

Fagerön kaakkoisranta jonne rantauduin. Pohjoispäässä olisi ollut jonkinlainen retkisatama, mutta sinne tuuli. Tämä oli raivattu aukia, johon oli joitakin koivuja jätetty. Toisessa suunnassa puolen kilometrin päässä oli talo. Tyhjillään. Toisessa suunnassa niemen kärki jossa oli suuri risti. Välillä hyvin hoidettu polku. Epämääräinen paikka. En uskaltanut pystyttää teltta kuin vasta myöhään illalla. Oli tunne, että joku tulee häätämään minut pois ihan koska tahansa. Tai kohta jokin uskonnollinen kulkue menee ohi valkoisissa kaavuissa ja virttä laulaen. Illalla tuuli kovaa.

Tämä kuva on jo seuraavalta aamulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti