16.8.2012

North Shore Atlantic RM

Uusi kajakki! Omistan siitä puolet. Oli niin hyvä tarjous että ei voinut kieltäytyä. Kajakissa oli kosmeettinen pikkuvika joka ei vaikuta mihinkään mitenkään. Paitsi hintaan joka tippui 950 eurosta 500:aan.

Atlantic on aika pitkälle samankaltainen kuin Goltziana Marlin. Pituus 5,15 ja leveys 55. Rockeria on sen verran että kääntyilee näppärästi. Eikä ensituntuman perusteella vaikuttanut hitaaltakaan. Hyvä paatti päiväretkille.

Valmistajan sivut

Lisätty 23.8.2012:
Kajakki ei ole tiivis. Säätövaijerin suojamuovin etupään liitos vuoti lorisemalla. Sen jo korjasin silikonilla. Lisäksi laipiot vuotavat ja laipioiden sisään kertyy vettä jostakin. Eiköhän nuokin ole helppo korjata sikakitillä.
Lisäksi kaikki ruuvit olivat vähän löysällä.

Lisätty 8.11.2012
Nyt on Atlanticilla melottu satoja kilometrejä. Kajakki käyttäytyy hyvin aallokossa ja on helppo hallita. Muutenkin sillä on hyvä meloa. Polvituet ovat hyvät. Lastitilaa ei ole sen enempää kuin tämän kokoisessa paatissa normaalistikaan.
Kajakki kannattaa kovalla tuulella ja vastatuuleen meloessa lastata hieman keulapainoiseksi, niin nousee helpommin tuulta kohti.
Muovikajakissa on lisäksi huolettomampi rantautuessa kuin lasikuituinen.

Lisätty 28.7.2013.
Pidän edelleen kajakista, tietyin varauksin. Se käyttäytyy hyvin ja on helppo pitää suunnassa aallokossa. Tyhjänä se on ketterä ja sillä pystyy tekemään jyrkkiä käännöksiä reilusti kallistamalla.
Mutta luukut vuotavat. Ei dramaattisesti, mutta kuitenkin. 10 kilometriä 5 m/s tuulessa niin että silloin tällöin etukansi kastuu, niin eturuumassa on n. 4 dl. Pikkuharmi, jonka kanssa tulee toimeen. Jäykisteputken takia laipioita on vaikea saada tiiviiksi. Ämpärimuovissa ei oikein pysy tiivistemassat.

KoMe:n Mansikkalahden vaja.

Metsolan rannalla.

Taas saa uudenlaisia kuvia kun on erivärinen keula.

3 kommenttia:

  1. No nyt sua ei tunnista sieltä vesirajasta laisinkaan, kun ei edes tiedä minkä värisellä kipolla oot liikenteessä... Huokaus...

    VastaaPoista
  2. Yksinkertaista: Morjestat vaan kaikkia kajakkeja. Ei se hukkaan mene, kaikki melojat on hyviä tyyppejä. Ja yritä olla ajamatta yli (jos ei ole liikaa vaadittu).

    VastaaPoista
  3. Joo, yhteisyrityksellä, yrittäkää välttää alle jäämistä, ei myö niin kovaa edetä ja todistettavasti ei hiljaakaan äänen suhteen :)

    VastaaPoista