25.9.2012

Vesitiiviit kamerat

Panasonic FT2 kesti 2 vuotta. Luulen että hajoamisen aiheutti puristuksiin jääminen. Reskutusharjoituksissa se oli melontaliivin etutaskussa kun makasin kajakkien päällä ja kiipesin takaisin kyytiin. Sen jälkeen on toiminta alkanut pätkiä yhä pahemmin. Puristuksen kestävyyttähän FT2:lle ei ole luvattukaan. Muuten se oli hyvä kamera. Kuvanlaatu ja käytettävyys oli vesitiiviiksi pokkariksi huippuluokkaa. Ja akussa virta riitti pidemmällekin melontareissulle.

Harkitsin Panasonic FT4:n hankkimista, mutta Olympuksen TG-820:n puristuksenkestävyys ratkaisi asian. Myös siinä saa histogramminäytön esille valotuksen arviointia varten. Muutaman testikuvan perusteella kuvanlaatu on vähintään kelvollinen. Olympuksessa on linssin edessä suojaläppä joka avautuu kun virran kytkee päälle. Roiskeet linssissä on ollut pieni ongelma joka nyt saattaa vähentyä. Toisaalta tuollaisten liikkuvien osien toimintavarmuus vähän aina epäilyttää.

Lisätty 4.10.2012
Olympuksen akunkesto on huono. Ei pystynyt edes 100 kuvaa ottamaan. Linssisuojus estää roiskeet hyvin.Vasemmalla Olympus ja oikealla Panasonic. Osasuurennos kuvan keskustasta. ISO 100. Panasonicin kuva on vähän parempi.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli Olympuksen pokkari aikoinaan sukelluskamerana. Olin siihen täysin tyytyväinen muuten, mutten akun keston suhteen - luulen kyllä aikojen siitä muuttuneen ja akunkeston parantuneen.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti on parantunut. Mutta sehän selviää lähiaikoina.

    VastaaPoista