30.10.2012

Hatunhakureissu

26.10.2012
Viime retkellä unohdin hatun Kuolioluotoon. Seuraavana päivänä se oli sitten haettava. Keli oli vain vähän rajumpi.
Siinä se oli, Kuolioluodon itärannalla jonne sen eilen unohdin.

Kuolioluoto. Pakkasta 1 aste. Lunta alkoi sataa ja tuultakin alkoi olla ihan riittävästi.

Kuutsalon Santaranta. Lyhyt evästauko. Metka tunne kun tauon jälkeen ottaa melan käteen kun sen ja rukkasten lämpötila on noin 0 astetta.

Santaranta.Aurinko tuli taas näkyviin kun pääsin vajan rantaan. Melarukkasista huolimatta kädet ovat aallokossa koko ajan märät. Meloessa kädet pysyvät silti lämpöisinä.

4 kommenttia:

 1. Minä vierastin melontarukkasia pitkään. Ensimmäiset rukkaseni olivat ohuet kilpamelontarukkaset. Ne hiostivat ja niitä oli ohuina ja löysävartisina hankala saada käteen. Myöhemmin olen silloin tällöin käyttänyt fleece-vuorisia rukkasia, jotka ovat lämpimät vaikka vesi joskus tihkuukin tarranauhan välistä läpi. Eniten vierastan sitä, että käsi on melassa "kiinni". 3 milliset neopreenihanskat pitävät kädet lämpiminä ja kuivinakin niin kauan kuin hanskat ovat ehyet. Tosin neopreeni hiostaa sen verran, että lämpimät kädet kyllä kostuvat. Neopreenihanskojen kanssa voi käyttää hyvin kameraa ja puhelintakin ja muuttaa melaotetta miten tahtoo. Minulla kuluu näitä n.10 euron hanskoja kahdet vuodessa. Käytän niitä ja melontatossujani myös avantouinnilla.
  Viikonlopun pakkasessa kokeilin ensimmäistä kertaa villasukkia jaloissa neopreenisukkien alla. Kerrankin jalat pysyivät lämpiminä ja kuivina.

  VastaaPoista
 2. Neopreenihanskoilla on se hyvä puoli että mela tuntuu ketterämmältä käsitellä. Mutta en käytä niitä koska en saa hyvää otetta melasta. Otteesta tulee "paksumpi" ja sormet kipeytyvät.
  Minulla juuri tuollaiset fleece-vuoriset rukkaset. Toiseen rukkaseen olen laittanut narun jonka voi ottaa hampaiden väliin että saan rukkasen vedettyä helpommin käteen.

  VastaaPoista
 3. Tuo narunpätkähän on hyvä. Yksi hankaluus on juuri sen toisen hanskan käteenlaittaminen varsinkin, jos hanskoja on ranteesta vähänkin kiristetty.
  Käytän sellaisia kajakkeja, joihin on mentävä istumaan takakannen kautta. Kun kajakkiin menee matalasta luonnonrannasta, joutuu melaa käyttämään vaakasuorana tukena. Silloin aina toinen, veden päällä oleva melontarukkanen kastuu jo valmiiksi, jos ei ole sen kanssa tarkka tai on vähänkin aallokkoa. Onko sinulla tähän ongelmaan hyvää ideaa?

  VastaaPoista
 4. Tuohon ongelmaan en tiedä ratkaisua. Olen melonut vain isoaukkoisilla paateilla, enkä tarvitse melatukea kajakkiin mennessä tai poistuessa.

  VastaaPoista