20.5.2013

Uusi kamera

Edellinen Olympus tg-820 vaurioitui korjauskelvottomaan kuntoon. Kamera oli normaalisti melontaliivin taskussa. Rannalla huomasin, että kameran akku/muistikorttiluukun kansi oli avautunut harjoitusten aikana. Ja kamera täynnä merivettä.
Uusi piti saada, ja nopeasti. Parin päivän kuluttua oli suunnitelmassa lähteä pitkälle retkelle. Ilman kameraa pitkät retket ovat täysi mahdottomuus.
Netistä ei tähän hätään olisi ehtinyt mitään tilailemaan. Kotkassa alan liikkeissä oli 2 mallia tarjolla. Pentax WG-3 ja Nikon AW100. Molemmat upotuksen ja iskunkestäviä. Pentaxissa olisi ollut laajempi kuvakulma (24mm kinovastaava), mutta koska sen valotuskorjaus oli hankalasti valikon takana, päädyin Nikoniin.

Aluksi epäilytti Nikonin zoomausnappula, joka on hankalasti kameran takapaneelissa. Parempi paikka olisi päällä laukaisimen vieressä. Se ei kuitenkaan osoittautunut minkäänlaiseksi ongelmaksi. Harvoin tulee zoomailtua. Ja kajakista kuvatessa zoomatut kuvat tärähtävät helposti.

Reilun viikon aktiivisen käytön jälkeen voin todeta että AW100 on hyvä kamera. Cmos-kenno tekee parempia kuvia kuin Olympus. Tärinänvaimennin toimii kohtalaisesti. GPS-toiminnon saa pois toiminnasta akkua kuluttamasta. Ja akun kesto on hyvä. Kylmissä olosuhteissa viiden päivän aikana kuvasin n. 150 kuvaa tai videota. Vielä jäi virtaa jäljellekin. Vesitiiviys on testattu jo monta kertaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti