13.10.2013

Uusi kajakki tulossa!

Tilasin North West Import:ilta Skim Beaufort   -merkkisen kajakin. Rockhopper versiona, joka tarkoittaa erikoisvahvistettua runkoa. Täten sanotaan valmistajan sivulla: "Hull: vacuum infused Kevlar, directional glass and Carbon sandwich/vinylester Deck: Kelar reinforced glass/vinylester".
Väriksi valitsin saman, mikä näkyy edellisen linkin takana. Valkoinen muuten, paitsi kylkiraita on sininen.

Halusin retkikajakin, joka kokonsa ja ketteryytensä puolesta soveltuu päiväretkille ja satunnaiseen surffailuun aalloissa. Beaufort on 5,13m pitkä ja 0,53m leveä. Lastitilaa on enemmän kuin nykyisessä Atlanticissa. Eli riittävästi minun tarpeisiin.
Ergonomia oli myös yksi valintaperuste. B:n etukansi on hieman korkeammalla kuin esimerkiksi Braveheartissa tai Arrow Play:ssä (joita myös harkitsin vakavasti). Pidän siitä, että polvilla on tilaa liikkua.

Muutamasta yksityiskohdasta en kuitenkaan pidä B:ssa:
Keskellä kantta menevä ura varmasti jäykistää rakennetta, mutta sen takia kansikompassille ei ole asennuspaikkaa.
Lastiluukut ovat soikeat. Olisin halunnut pyöreät, koska pidän sellaisia luotettavampina. Toisaalta, ei minulla ollut moittimista esimerkiksi Vivianen soikeista luukuista. Ne pitivät hyvin veden ulkopuolella. Suljettaessa sai kyllä olla tarkkana, että luukku tuli oikeaan asentoon.
Takakannen melanpidikkeet melakellukepelastautumista varten ovat mielestäni täysin turhia. Onneksi tehdas jättää ne asentamatta, jos asiakas niin haluaa.

Toimitusajaksi ennustettiin noin kuukausi.

2 kommenttia:

  1. On se hieno ja jopa kaksi päiväluukkua! Mutta eikö peräsintä tai evää?

    VastaaPoista
  2. Joo, kaksi päiväluukkua. Takimmainen päiväluukku on minulle tarpeellinen. Etummainen ei välttämättä. Se jää usein kartan ja muun kansivarustuksen alle. Säätöevä Beaufortista löytyy. Peräsin ei mielestäni sovi tämänkaltaisen kajakin henkeen.

    VastaaPoista