9.3.2014

Kevään kuulumisia ja alkukesän suunnitelmia

Uimahallissa olemme meloneet joka perjantai. Siellä olen enemmän keskittynyt eskimon opettamiseen ja kajakissa seisomiseen, kuin erikoisten pyörähdysten opetteluun. Kajakissa seisominen... älkää kysykö miksi, mutta jostain syystä sitä on tullut harjoiteltua. Ainakin se on hauskaa! Kai se jotain kehittääkin... Istuinaukossa voi seisoa joko naama menosuuntaan, tai sivuttain (vähän vaikeampaa). Takakannella seisominen ei ole kovin paljon istuinaukossa seisomista vaikeampaa. Lisää haastetta saa kun kävelee siitä etukannelle, joka on takakantta korkeammalla. Helpotusta harjoitteluun saa, kun ottaa melan käteen ja kiinnittää siihen melakellukkeen. Kelluke ylettää seisoessakin veteen. Ja sitten voi yrittää hyppiä ja tehdä laineita kanssamelojien iloksi.

Kauden ensimmäinen tapahtuma on MeSo:n kouluttajatyöpaja Lohjalla 29.3. Siellä ohjelmassa mm. taidon oppimisen teoriaa, perusmelontatekniikan opettamista ja eskimopyörähdyksen opettamista. Eteenpäinmelontatekniikka ja eskimopyörähdys ovat  ehkä opetuksellisesti haastavimmat asiat melonnassa. Juuri tällaiselle on tarvetta. Kurssin esittely löytyy täältä.
Yllätyksekseni (iloiseksi) seurastamme ilmaantui pari muutakin kurssille lähtijää.

Sitten lähdemme 5.4. Kotkan, Pyhtään ja Haminan melojien porukalla Aallokkoallaskoulutukseen. Siihen sisältyy pelastautumisia, tilannehallintaa ja muuta sellaista liittyen aallokkomelontaan ja turvallisuuteen. Tämä kurssi pidetään myös Lohjalla, Meriturvan tiloissa. Kouluttajana on Benjamin Donner.

Kevään huippuhetki tulee olemaan Cornwallin reissu. Toukokuun lopulla matkustan Englannin lounaiskärkeen, Falmouthin kaupunkiin. Siellä on viikoksi varattuna majatalo, josta käsin teemme melontaretkiä. Vuorovesivirtoja, ison meren rannikkoa, rockhoppingia, surffausta, maisemista nauttimista. Tämä on myös Aavameri / Benjamin Donnerin opastama matka.
Passi on uusittu, vakuutus otettu, ja lentoliput tilattu. Vielä pitäisi junamatkat varata Lontoon ja Falmouthin välille. Ja ilmoittaa pomolle, että tuolloin olen lomalla.

Kajakin muokkausta ja varustelua täytyy tehdä heti kun ilmat lämpenevät. Kölivahvikenauha on asennettava. Tilasin Welhonpesästä KeelEazyä 5,5 metriä. Runko kyllä kestää iskuja, mutta gelcoat on nyt jo lohkeillut ja raapiintunut läpi. Toinen isompi muutos, jota olen suunnitellut, on selkänoja. Ajattelin ottaa tehtaan asentaman nojan kokonaan pois. Takalaipio on lähellä penkkiä, ja sopivasti taaksepäin kallellaan. Rakennan siihen jotain vastaavaa kuin kuvassa on. (Kuvan kajakki on Maelström Vaåg). Selkänojan materiaali on vielä miettimisen alla. Pitäisi olla hieman joustavaa, mutta kuitenkin jämäkkää, ja veden ja kulutuksen kestävää.


Suuria varustehankintoja ei tarvitse tehdä. Joitakin kajakin hätäkorjaustarvikkeita ajattelin tilata Howard Jeffs:iltä. Jotain tuon Denso Tapen tapaista olen haeskellut pitkän aikaa.

KoMe:lle vedän kaksi tai kolme alkeiskurssia kesäkuun alussa. Niiden välissä osallistun itse koskimelonnan alkeiskurssille Ahvionkoskella. Mukavaa olla välillä aivan aloittelija. Voi koheltaa ihan miten haluaa eikä tarvitse huolehtia kuin itsestään. ;)

Lopuksi vielä linkkivinkki. Retkikertomus Irlannin ympäri melonnasta. http://www.melontaklinikka.fi/irlanti09/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti