19.5.2014

Haapasaaren kautta Äljyyn

Toinen retkipäivä. Palautumispäivä. Olo oli mainio, mutta ei silti ollut intoa meloa kovaa. Mutta maisemia kelpasi katsella.
Vaihtoehdot seuraavaksi yöksi olivat Kilpisaari tai Äljy. Päädyin Äljyyn, koska sitten sunnuntain paluumatka olisi mukavampi.
Beaufort oli tällä reissulla ensi kertaa retkilastissa. Yllätyin positiivisesti. Ketteryys säilyy melkein yhtä hyvänä kuin kevyessä lastissa. Toissijainen vakaus paranee, ja siihen saa paremman tuntuman. Käännöksissä uskaltaa pitää kunnon kallistusta ilman, että pelkää rajan ylittyvän. Tällaisessa käytössä, eli viikonloppuretkeilyssä Beaufort on parhaimmillaan. Miksei myös pidemmissä. Pakkaustilaa on riittävästi.
B on jonkin verran herkkä väärälle trimmille. Keulapainoisena ketteryys ehkä lisääntyy, mutta matkamelonta on ihan hirveää.

17.5.2014. Kuusenkari. Tuohon kiveen olen hajottanut veneen. Ukkoskuuro yllätti. Suursaari on aina taustalla. Ei koskaan etualalla.


Meloin Kuusenkarista ensin Haapasaareen. Kävin kaupalla käsijäätelöllä ja seurasin saarelaisten paloharjoituksia.

Äljy. Pohjoisrannalta löytyi tuulensuojainen paikka. Rantauduin ensin tuon kauempana olenvan niemen taakse, mutta siitä oli suora näköyhteys Haapasaaren valvontatorniin.

Itärannan hiekkoja.

Aurinko laski pilvettömältä taivaalta.

Rantakivet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti