27.12.2015

Yhteenveto kaudesta 2015

Cornwall:in reissu oli taas hieno kokemus.
Nyt sääennuste näyttää siltä, että kauden 2015 voi julistaa päättyneeksi. Ja on taas aika katsoa, mitä tuli tehtyä.
27.12.2014 kirjoitin tulevan kauden suunnitelmista näin:  
Saapa nähdä, mihin suuntaan tämä harrastus jatkuu. Vaihtoehtoja on paljon; jatkuvaa reissausta ison veden ääreen isompiin olosuhteisiin ja surffipaikoille, keskittyminen ohjaajana kehittymiseen, omineen retkeily Suomenlahdella, Kuntomelonta. Ehkä jopa koskimelonta. Tai osittainen lajinvaihto maastopyöräilyyn.
Näistä toteutui retkeily Suomenlahdella ja koskimelonta. Maastopyörä on myynnissä.

Mieleen kaudesta 2015 jäi parhaiten Cornwall:in reissu, kaksi vetämääni peruskurssia, pitkä kesäretki, pari kertaa ulkosaaristossa kovassa kelissä ja loppukauden koski- ja pooloaktiviteetit.
Alku- ja loppukauden vähäiset melonnat tekivät tästä kaudesta hieman poikkeuksellisen. Alkukaudesta en ollut yhteensopiva Epic-kajakin kanssa. Loppukaudesta vaihdoin asuntoa, ja siihen liittyvät puuhat sekä työt veivät aikaa ja energiaa melonnalta.
Kajakkikauppoja tuli tehtyä ihan riittävästi. Ensin vaihdoin Beaufort:in Epic:iin. Sitten Epic:in Etain:iin. Ja lisäksi syksyllä ostin käytetyn Jackson Allstar -koskarin. Etain ja Jackson osoittautuivat hyviksi hankinnoiksi.

Kilometrit yhteensä: 1540km  (2014: 1755)
Kilometrit kuukausittain:
Tammikuu: 20, Helmikuu: 6, Maaliskuu: 59, Huhtikuu: 116, Toukokuu: 139, Kesäkuu: 122,
Heinäkuu: 240, Elokuu: 530, Syyskuu: 201, Lokakuu: 54, Marraskuu: 14, Joulukuu: 30
Yöt saaressa: 21 (2014: 27)
Melontapäiviä: 112
Koskimelontakertoja: 8
Sup-melonnat: 2
Poolo: 2

Peruskurssit 2015 saatiin hyvällä porukalla vedettyä tyylikkäästi läpi.

Pari kertaa (puolivahingossa) meloin n. 12m/s tuulessa ulkosaaristossa. Kerran kaverin kanssa Ristisaareen ja kerran yksin Koivuluotoon. Mieleen jääviä kokemuksia.

Pitkä kesäretki Söderskäriin ja Suuri-Pisiin. Tälle reissulle sattui kesän parhaat kelit.

Syksyllä seuran porukkaa innostui koskimelonnasta, ja minä siipeilin siinä mukana. Myös kanoottipooloa kokeiltiin pari kertaa. Mutta kausi loppui vähän kesken. Jatketaan näitä taas keväällä.
Tulevalle kaudelle ei ole suuria suunnitelmia. Kovasti odotan, että pääsen alkukesällä vetämään pari peruskurssia. Toivon, että pääsen retkeilemään itäisellä Suomenlahdella vähintään saman verran kuin 2015. Kajakinvaihtosuunnitelmia ei ole. (sen kun näkisi...)  Eräensiapukurssi pitäisi uusia. OBF järjestää WAFA -kurssin syksyllä. Suosittelen kaikille, nämä ovat todella hintansa arvoisia. Katson myös, mitä koulutuksia NIL ja MeSo järjestävät, ja osallistun jos mahdollista. Varmaankin koskessa ja pooloaltaassa jatketaan siitä, mihin syksyllä jäätiin. Näihin vaikuttaa paljon muun porukan innostus. Ainakin syksyllä sitä tuntui riittävän. Pitäkäähän kaikki melanheiluttajat kipinä hengissä, niin nähdään taas 2016. Ja iso kiitos menneestä vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti