31.7.2016

Meriretki ei Koivuluotoon

29.7. - 30.7.2016
Tämä meriretki oli kuin romaani, joka alkaa hyvin, mutta sitten lässähtää. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja samaistuttavia, ja maisemakuvaus on erinomaista. Mutta juonessa olisi parantamisen varaa.

Kotkan Meripäivät. EVVK. Meloin lehmänsalmesta ulospäin päättäväinen ilme kasvoilla. Ennakkosuunnitelma: tänään Heinäsaareen, huomenna Koivuluotoon, sunnuntaina kotiin. Sääennuste: kevyttä tuulta, lämmintä, ajoittain pilvistä.

Hietakari. Kahvitauko. Lehmäsaari tuli meripäiväjumputuksen ja minun väliin. Ei kuulu enää.

Kelly Kattila tulilla. Lataan sinne sytykkeet ja risut valmiiksi seuraavaa kertaa varten. Sitten vain vettä säiliöön ja tulitikun raapaisu. Se syttyy helposti, koska hormi vetää hyvin. Parin minuutin päästä vesi kiehuu. On yhtä nopea kuin kaasukeitin. Tulenteossa on vain ihan eri fiilis kuin kaasukeittimellä. Savunhaju kuuluu retkeilyyn. Kelly kulkee mukana jatkossakin, vaikkei se kaasutrangiaa ruuanlaitossa korvaakaan.

Kirkonmaan eteläkärjessä tapahtuu aina jotain, vaikka muualla on tyyntä. Hyvä rockhoppingpaikka. Tuosta jyrkän kiven vierestä sai hyvän "potkusurffin" Tosin retkilastatun kajakin pysäyttäminen ennen 30m päässä olevaa rantaa oli haasteellista...

Heinäsaari. Täydellinen kesäilta. Tyyntä ja lämmintä.

Pakollinen makkarakuva.Lauantaiaamu. Selän ylitys 11km, suuntana Äljy. Vähän yli puolessa välissä päähän pälkähti, että hitot minä mihinkään Koivuluotoon menen. Tein keskellä selkää 90 asteen käännöksen Katajakaria kohti.

Vastaan tuli tämmöinen. Keski-Hallinkari. Jotenkin nämä kälyiset linnunpaskaiset pikkuluodot mahdollisimman kaukana keskellä selkää, ja joissa ei edes kasva mitään, ovat aivan parhaita.

Kävin heittämässä talviturkin ja pidin lounastauon.

Välillä oli aivan rasvatyyntä, ja välillä vähän tuulta. Tyynillä hetkillä sinilevä nousi heti pintaan ja alkoi erottua.

Länsi-Hallinkari. Näin hylkeen pitkästä aikaa. Satuin vilkaisemaan taaksepäin, ja hylkeen pää pilkotti 50 metrin päässä.

En mennyt Katajakariin, meninkin Kuuttal-Petäjäiseen.

Haapasaaren torni näkyy. Avasin tv-mix pussin, ja puolessa välissä päähän tuli ajatus, että mitä hittoa minä täällä teen. Nämä saaret on jo nähty. Hyppäsin kajakkiin ja meloin kotiin.

Kotimatka. Merikarin kohdalla söin banaanin. Merikotka pönöttää tuossa tolpan oikealla puolella, jos tarkkaan tihrustaa.


1 kommentti:

  1. Eli Meripäivät sittenkin vetivät pidemmän korren, ja tuli päiväretki? Pakko päästä Meripäiville :-)

    VastaaPoista