1.9.2016

Vastatuulimelontaa Mossaholmeniin

25.8.2016. No eipä tullut sade, vaikka ennustettiin ja olin niin vimpan päälle viritellyt tarpit sun muut. Satuin heräämään 5.40. Aurinko oli nousemassa juuri samaan aikaan. Sain teltan oviaukosta auringonnousukuvan, joita olen elämäni aikana ottanut ehkä kolme, tai jotain sitä luokkaa. Ja sitten oli aika kuunnella 5.50 merisäätiedotus. Iltapäiväksi on tulossa 10 metriä länsituulta. Ja sadetta. Se pisti miettimään reissun jatkoa. Mutta en jäänyt miettimään liikoja. Nyt oli vielä tyyntä. Pistin kamat kasaan ja 7.30 olin melomassa Rankkia kohti. Ajattelin matkalla miettiä lopullisen päämäärän.

Lounastauko Silakkasaaressa. Päätin meloa Mossaholmeniin, vaikka matka on pitkä ja vastatuuli kova. Siellä olisin hyvissä asemissa siirtyä Kaunissaareen, jos muita melojia olisi lähdössä Muinaistulille. Tuulta oli 8-10m/s nappivastaista. Tuulessa ja aallokossa tunsin itseni taas pitkästä aikaa oikeaksi merimelojaksi. Ja kohtalaisen väsyneeksi perille päästyäni.

Koska sadetta oli ennustettu kohtalaisen varmasti, virittelin taas tarpin ja kannoin kaikki tarvittavat varusteet siihen alle. Paisoin makkaratkin nuotiolla saman tien, ennen kuin sade kastelisi polttopuut.
Ei muuten satanut pisaraakaan koko iltana. 

Torstain matka oli 31km. Aluksi etelästä, sitten kääntyi länteen.

Auringonnousu Katajakarissa.

Sää oli pilvinen.

Vasemmalla Laurinkari ja oikealla Vahakari.

Mossaholmenin leiri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti