8.5.2017

NIL jäsentapaaminen, perjantai

5.5.2017
NIL, eli pohjoismainen merimelonnan ohjaajayhdistys, järjesti ensimmäisen, mutta toivottavasti ei viimeisen jäsentapaamisen. Paikka oli Saaristomeri, Paraisten saaristo, Brännskär:in saari 4km Kirjaisten satamasta lounaaseen. Tapaaminen kesti koko viikonlopun. 

Järjestäjän ilmoituksessa tapahtumaa kuvailtiin näin:

Viikonlopun tarkoituksena on tarjota NIL:n tutkintoja suorittaneille mahdollisuus tavata toisiaan, harjoitella yhdessä vaativimpiakin asioita ja ennen kaikkea oppia toisiltamme uusia asioita ja näkökulmia melonnasta. 

Itse innostuin heti, koska ei tämmöisiä ole ennen ollut, ja juuri tuon kaltaista harjoittelua haluan tehdä. Pysyy tuntuma asiaan, ja oppii uusia juttuja. Haminasta innostui eräs Kimmo Merenkansa (nimi muutettu) myös tästä tapahtumasta, ja pääsin hänen kyydillään sinne ja takaisin. Espoosta tuli vielä Johanna kyytiimme.

Säätilaksi sattui mukavasti kevään tähän asti lämpöisimmät ilmat. Tuultakaan ei mainittavasti ollut. 
NIL:n puolelta paikalla oli kolme kouluttajaa; Anssi, Mika ja Eva-Lotta. Muita osallistujia oli noin 15 eri puolilta Suomea.

Perjantaiksi ei kovin paljon ohjelmaa ollut. Menomatkalla toinen kouluttajista kaatui, ja hänet piti pelastaa. Taisi olla jonkinlainen ryhmän arviointi. Porukka ei ollut ihan skarppina hoitamaan näitä, joten vasta pienen arpomisen jälkeen saatiin Mika takaisin paattiin. 
Siirtyminen Bränsskäriin, tutustumista porukkaan, saunomista, makkaran paistoa yms. Siinä perjantain ohjelma. 
Oli hauskaa päästä joskus tännekin päin melomaan. En ollut ennen melonut Saaristomerellä. 


Espoossa jonkin huoltoaseman pihalla. Kolme paattia mahtui nätisti Astran katolle.

Johannalla oli P&H Sirius. Vanha malli, ei taideta enää valmistaa. Kansivarustelu poikkeaa nykykajakeista. Varamelalle on oma syvennys takakannella.

Lauttaranta. Pe iltana oli paljon autoja menossa Paraisten suunnasta Nauvon saaristoon. 

Lähtöpaikka. Kirjaisten satama. 

Saapuminen Brässkär:iin.

Saunarakennus. Tai yksi niistä. Saunan ikkunasta näkyi merimaisema. Osa porukasta nukkui tuossa tuvan puolella. Osa nukkui teltassa, ja osa muissa rakennuksissa.
Hullu haminalainen kävi uimassa. 

Iltanuotio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti