1.9.2017

Jussarö

7.8.2017 maanantai.
Aamulla vähän tyynempää. Noin 4-6m/s lounaasta. Oli taas friskaamassa. Jos olisin valittavaa tyyppiä, niin valittaisin ainaisesta vastatuulesta. 
Puolimatkassa pidin pitkän tauon. Ajattelin, että ehkä se tuuli vähän illaksi tyyntyy. Ehkä se vähän tyyntyikin. Jossain vaiheessa ennen taukoa putosin kartalta. Kuvittelin olevani saaressa 2km lännenpänä kuin olin. Ihmettelin, että menipä matka nopeasti. Ihan melkein huomaamatta. Olin niin tyytyväinen tähän että en miettinyt asiaa enempää. Tauon loppuvaiheessa kuin kävelin saaren eteläosaan, niin jotenkin maisema ei täsmännyt karttaan. Tarkemmin kun tutkin asiaa, niin tipahdin pari kilometriä itään päin. 

Käytän suunnistuksessa karttaa ja kompassia. Enimmäkseen maisemanavigointia kompassin tukemana. Se vaatii vähän tarkkuutta jos saaria on tiheässä, tai kaikki saaret ovat samankokoisia ja muotoisia. Mutta ei ole hirveän vakavaa jos vähän eksyy. Varsinkaan kun ei ole mitään tarkkaa määränpäätä. Kunhan suunnilleen tietää missä on ja mihin suuntaan on menossa.
En käytä gps:ää. Liian monimutkaista, koska vaatii akun latauksen järjestämisen jollakin keinolla. Eikä muutenkaan ole suurempaa tarvetta. Kartoissa ja kompassissa ei ole mitään vikaa. Yksinkertainen keino on parempi kuin monimutkainen.

Loppumatka oli tylsää selän ylitystä. Vastatuuli, vasta-aurinko, lyhyt ja terävä vasta-aallokko. Keula läpsytti ja tappoi vauhdin. Läpsytyksen jälkeen kajakki jäi kiikkumaan kuin kiikkutuolin jalka. 
Matka tuntui pitkältä. Pääsin lopulta Jussaröön. Ilta oli pitkällä, mutta satamassa oli kahvila auki. Olin ansainnut oluen tai pari. Tilasin myös aamiaisen. Kahvilan pitäjä neuvoi hyvän leiripaikan saaren itäpuolella. Paljon mukavampi paikka kuin venesataman tuntumassa oleva virallinen paikka. Oli ystävällistä ja mukavaa palvelua. 

Aion viipyä yhden ylimääräisen päivän tässä saaressa. En varmasti melonut tarkalleen tuota reittiä. Suunnilleen kyllä. 24km. 

Aamupäivän taivas.

Tuli yllätyksenä, että isolta alueelta kaikki saaret ovat maihinnousukiellossa. 

Illaksi keli selkeni. Joitakin kuuroja tuli vielä. Löysin suojaisen ja lämpöisen lahden taukoa varten.Jussarö. Saaren itäosa. Leiripaikan kallio.

Leirilahti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti