22.8.2013

HSKG 13, lauantai

Lauantai aamu oli pilvinen ja tuulinen. Päivällä satoi n. 11-13.
Dubside veti aamujoogan 7.30. Itselläni ensimmäinen kurssi on vasta 13.30. Sitä ennen on aikaa koemeloa kajakkeja ja osallistua sumunavigointiluennolle. Luennolla pohdittiin perinteisen suunnistusmenetelmän ja gps:n hyviä ja huonoja puolia, sekä ryhmänhallintaa. On kuulemma ollut sellaisia sumuja, joissa kajakin keula ei näy. Onneksi ei ole tullut vastaan.

Kävin ennen luentoa kokeilemassa SKUK Exploreria. Se on 5,33m pitkä, tukevatekoinen paatti. Suunniteltu enemmän retkikäyttöön kuin temppuiluun. Mutta on silti aika ketterä pituisekseen. Sitä myy Sea Kayaking Finland. Myynnissä oli yksi käytetty, mutta siinä oli etulaipiota siirretty jalkapumpun asennuksen vuoksi. Jalkatukia olisi pitänyt saada vielä yksi pykälä pidemmälle. Sitten tämä olisi ehkä lähtenyt Kotkaan.Ensimmäinen kurssini oli "itsepelastautumiset toimiviksi eri tilanteissa". Puhuimme vähän aikaa rannalla ennen kuin lähdimme vesille harjoittelemaan. Kävimme läpi rodeo-tyylin, melakellukkeen ja re-entryn. Näistä painotus oli tuossa rodeossa. Se on nopein ja ehkä myös varmin. Re-entry on myös nopea, mutta kajakki jää täyteen vettä. Kajakin tyhjennys ennen takaisin kiipeämistä tuntui hankalimmalta. Sitä pitää harjoitella lisää kotivesissä. Navakassa tuulessa kokeilimme, miten karanneen kajakin saa uimalla kiinni. Tai miten sitä ei saa... Pitää käyttää melaa uimiseen, ja se on pirun rankkaa.

Toinen kurssi oli heti perään. Rockhopping & surf. Surffailimme ensin ranta-aallokossa. Hiekkaranta oli pitkälle matala ja loiva. Aallot alkoivat nousta kauan ennen rantaa. Siinä sai välillä ihan kivoja surffeja, jos malttoi odottaa sitä seitsämättä aaltoa. Juuri ennen rantaa piti tehdä alatukikäännös nojaamalla melalla aaltoon.
Sitten menimme läheisen saaren rannoille katselemaan, miten vesi liikkuu kun se kohtaa rantakallion. Lopuksi kokeilimme vielä surffia syvän veden aalloissa. Aallot eivät olleet siihen tarpeeksi isoja, että olisi saanut kunnon surffeja.
Jäimme kurssin jälkeen vielä Kristianin (NIL Guide tutkintotoveri syksy -12) kanssa omatoimisesti surffailemaan ranta-aaltoihin. Se on nimittäin aika hauskaa puuhaa!


Pieniä, päälläistuttavia surffikajakkeja alla olevassa kuvassa. http://www.rpfkayaks.com/kayaks/surfkayaks_en.htm. Ei tullut kokeiltua.


Hintaan sisältyvä juhlaillallinen alkoi 18.00. Kuvissa esiintyvät juomat eivät kuuluneet hintaan, ne ovat omatoimisesti tuotuja. Seisovasta pöydästä sai hakea ruokaa. Choros Limoneros soitti Brazilialaistyylistä musiikkia.Rannalla oli aika tyhjää. Vain hirveä määrä kajakkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti