21.8.2013

HSKG 13, perjantai

Hanko Sea Kayak Gathering, eli Hangon merimelojakokoontuminen.
Kursseja, luentoja, retkiä, samanhenkistä porukkaa, väline-esittelyjä. Järjestäjänä NIL. Olin ensimmäistä kertaa mukana. Odotin koko alkutalven ja kevään, että milloin ilmoittautuminen aukeaa. Pääsymaksu oli 110€ ja siihen sisältyy 3 vapaasti valittavaa kurssia ja yksi avokanoottikurssi. Ilmoittautuessa sai valita listalta minne kursseille tai retkille halusi. Niiden vaativuus oli ilmoitettu, tasot olivat 1, 2, ja 3. Ykkönen on helpoin taso, ja siihen voi hyvin osallistua, jos alkeiskurssi on käyty. Ja ehkä vaikkei olisikaan. Kursseja oli rajoitettu määrä, ja jotkin suosituimmat tulivat nopeasti täyteen. Omat valintani olivat: Ohjaustekniikat, itsepelastautumiset, rockhopping & surf, avokanoottimelonnan perusteet. Kaikki kurssit olivat n. 1,5 tunnin mittaisia.

Järjestimme Hankoon Kotkan Melojien retken. Tapahtuma oli merkitty toimintasuunnitelmaan. Käytössä oli kajakkikärri ja mukaan sai ottaa seuran kalustoa.
Minun lisäksi 3 innokasta ilmoittautui. Lisäksi 4 jäsentämme, jotka vaikuttavat enemmän muilla paikkakunnilla, olivat omatoimisesti mukana. Ja yksi KoMe:n aktiivi oli paikalla haistelemassa tunnelmaa ja koemelomassa kajakkeja, mutta ei osallistunut muuhun ohjelmaan.

Olin ennen tapahtumaa vähän huolestunut omasta kunnosta. Reväytin jonkin selkä- tai kylkilihaksen viikkoa ennen hskg:tä. En pahasti, mutta olin silti viikon melomatta.


Torstaina illalla pakkasimme kajakit ja muut varusteet traileriin. Meitä oli neljä, ja otimme neljä kajakkia mukaan. Seuran KS Viking, Goltziana Marlin ja omat Atlantic rm ja Atlantic lv. Kärrin veimme yöksi H:n kotipihalle.


Keidas Cafe Sipoossa, Uuden Porvoontien varrella. Hyvä paikka.
Kokeilimme jossain vaiheessa matkaa tomtomia, mutta se hoki vain, että "käänny takaisin jos mahdollista". Ei käännytty.
Saavuimme Hankoon hyvissä ajoin, n. 14.00. HSKG:n avajaiset olivat vasta 18.00. R, T ja H olivat vuokranneet viikonlopuksi asunnon keskustasta. Veimme ensin heidän tavaransa sinne. Sillä aikaa ehdin käydä vähän keskustassa kävelemässä ja vesitornissa katselemassa maisemia.Rantaan ajoimme n. 16.00. Perille löytyi hyvin, joka neljännen auton katolla oli kajakki, piti vain seurata perässä. Purimme kajakit rannalle ja etsin teltalleni paikan. Rannalla oli jo kajakkikauppiaiden myyntiteltat pystyssä. Paikalla oli ainakin Welhonpesä, North-West Import, Aavameri, Sambakayaks, Sea Kayaking Finland, Mykayaks, Kola Kayaking ja Tahe marine. Oli varusteita ja kajakkeja, joita sai koemeloa.

Hiekkarannan takana oli n. 50m leveä mäntymetsikkökaistale, joka oli telttailukäytössä. Se rajoittui aitaan, jonka takana on junarata ja teollisuusaluetta. Telttani on niin pieni, että paikan löysi helposti puiden välistä. Rannalla oli bajamajoja, vesipiste, ruokailukatos, roskikset, ei sähköä.
Merivesi oli todella kylmää. En mitannut, mutta ehkä 13 astetta. Hyvä, että otin kuivapuvun mukaan. Muuten olisi ollut elämä aika hankalaa.


Ennen avajaisia oli aikaa koemeloa Seabird Scott mv. Leikkisä kajakki jota saa kolmea kokoa, lv, mv ja hv. Rockeria, terävät kantit ja aika tasainen pohja. Hinta oli erittäin kohtuullinen muihin vastaaviin verrattuna. Myös viimeistely ja työn jälki oli hyvää. Kajakissa on muutamia erikoisia (ja ehkä myös fiksuja) yksityiskohtia. Kuten siirrettävät reisituet ja penkki, etupäiväluukun  pussi neopreenia, kansiköysien sijoittelu, yms. Scott:ia myy Suomessa Aavameri Open-Air Adventures.
Etukäteen pelotti viikko sitten revähtäneen selkälihaksen kunto. Turhaan. Oli ehtinyt parantua. Vain vartaloa kiertäessä ääriasentoon tuntui pientä kireyttä. En silti koko viikonlopun aikana melonut kuin 90% teholla maksimista. Varmuuden vuoksi.


Avajaiset klo 18.00. Michelle ja Benjamin toivottivat osallistujat tervetulleiksi infoteltan luona.


Minulla oli yksi kurssi perjantaille. Avokanoottimelonnan perusteet. En ollut ikinä tätä ennen melonut avokanootilla. Oli mielenkiintoista kokeilla tätäkin. Ja opettavainen kokemus olla taas täysin aloittelija. Melonta avokanootilla oli pitkälle samanlaista kuin kajakilla. J-veto piti tehdä joka melanvedolla suunnan säilyttämiseksi. Se on aloittelijalle vaikea juttu. Kurssin lopuksi vetäjä näytti pelastautumisen.
Todella loistavaa palvelua melontayrityksiltä, että jaksavat päivystää rannalla melkein yöhön saakka. Kävin vielä auringon laskiessa koemelomassa Arrow Play hv:ta. Tanskalainen merkki, jota valmistetaan Kokkolassa. Sitä myy Sambakayaks. Play tuntui myös hyvältä kajakilta. Se oli hauska meloa ja vaikutti todella laadukkasti valmistetulta. Pidin tästä paatista niin paljon, että pyysin siitä messutarjouksen.
En jaksanut alkaa illalla enää itse kokkailemaan. Ostin sapuskan kioskista. Muutama ryhmä lähti vielä yömelontaretkelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti