24.9.2014

Rankki

Kotkan edustalle on yhtäkkiä ilmestynyt kaksi uutta saarta. Varuskunnat ovat siirtyneet pois Rankista ja Kirkonmaasta. Nykyään niissä vallitsee jokamiehenoikeudet. Rankin eteläosan kallioihin kävin tutustumassa 14.9.2014. Hieno paikka. Suosittelen tutustumista! Muitakin retkeilijöitä oli tullut sinne perämoottorilla. Pohjoispäässä on vanhoja kasarmirakennuksia yms. Siellä en käynyt. Ne ovat jonkin kiinteistöyhtiön omistuksessa eikä pihoilla liikkuminen varmaankaan ole asiallista.

Sää oli tämmöinen. Rankki näkyy keskellä.

Rantauduin majakkaniemen länsipuolelle.


Mikälie vanha majakanjalka.

Majakkaniemen itärantaa. Niemen yhdistää pääsaareen kapeahko kannas.

Rankin viereisellä nimettömällä pikkuluodolla on sektoriloisto. Pitihän sielläkin käydä. Tyyni keli teki maihinnousun helpoksi.

Rankki kuvattuna sektoriloistosta.

3 kommenttia:

 1. Onko sinulla virallista tietoa että jokamiehenoikeudet ovat voimassa molemmilla saarilla? Kesällä tuli Rankissa käytä monasti (hieno paikka) mutta aina vähän "matalalla profiililla."

  -Mikko

  VastaaPoista
 2. Kirkonmaasta on virallinen tieto. Ja jos siellä voi liikkua, niin miksi ei Rankissakin? Rankki on kokonaisuudessaan Senaatti-Kiinteistöjen omistuksessa.

  VastaaPoista
 3. Moi mistä olet kuullut ja tarkistanut ton kirkonmaahan ja rankkiin maihinnousun jokamiehen oikeukseen liittyen. Eikö vanhankylänmaa kuulu samaan kategoriaan

  VastaaPoista