13.7.2015

Kuolioluotoon

11-12.7.2015. Melontaseuran meriretki. Retki oli tarkoitettu tänä kesänä melonnan aloittaneille, tai muuten vaan rauhallisemmasta meiningistä pitäville. Viikonlopun sää oli pilvistä ja kevyttä tuulta pohjoisesta. Kohteeksi valikoitui Kuolioluoto 16km päässä vajalta. Mukaan lähti 7 yksikköä ja kaksi kaksikkoa.
Illalla leirissä perussettiä: nuotiolla istumista, makkaran paistoa, höpöhöpöjuttuja melonnan lisäksi mm. kvanttimekaniikasta ja muista filosofisista kysymyksistä, sadekuuroja, savua silmissä, pari olutta yms. Hyttysiä ei ollut, mutta muutama punkki löydettiin.

Tauko Lehmäsaaressa. Alkumatka meni leppoisasti myötätuulessa ja osittain myötävirrassakin. Kymijoessa on vettä paljon, ja se synnyttää huomattavissa olevan virtauksen Langinkoskelta Katariinan niemelle. Kuusi kilometriä pääsimme virran mukana. Kuutsalon ja Kirkonmaan välissä oli idästä länteen menevä virtaus. Sen aiheuttajasta ei ole varmaa tietoa.

Taustalla Hietakari ja uusi yhteysalus Otava.

Aavaa merta. Vasemmalla Kuosa, joka on aivan Kuolioluodon eteläpuolella.

Suursaari horisontissa.

Tämähän näyttää jo valokuvalta! Kiva, kun edes joskus onnistuu.


Iltasuppailut. Pohjoistuuli tyyntyi vähäksi aikaa. Sitten alkoi puhaltaa etelästä. Silloin piti suppailla takaisin rantaan ennen kuin tuli aaltoja.

Pikkuluoto Kuolion vieressä.
Näkymä Kuolioluodosta etelään. Veneessä varmaankin mökkeilevä perhe, joka on lähtenyt saarenympäriajelulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti