19.7.2015

Lounas 9-12 m/s

19.7.2015. Sunnuntailenkki. Ajattelin ensin kiertää isomman lenkin, mutta tuuli olikin kovempi kuin odotin. Nautitaan sitten aalloista koko rahan edestä. Meloin vastatuuleen Viikarinsalmesta avoimelle Kaunissaarenselälle, ja Viikarinsaaren ulkokautta sen eteläpäähän tauolle. Samaa reittiä takaisin. Paluumatkaksi tuuli oli koventunut edelleen. Ei pysynyt hattu päässä, ja piti laittaa huppu päähän kun alkoi korvia paleltaa tuulessa. Etain käyttäytyi hyvin tuulessa ja aalloissa. Vaikka kajakki on aika suuritilavuuksinen, ja minun käytössä päiväretkivarustuksella se kelluu pinnassa, ja tuulipintaa on paljon. Keulan kääntämisessä tuuleen ei ole vaikeuksia, jos vain saa paatin liikkumaan kunnolla eteenpäin. Hukkasin jo toisen juomapullon tänä kesänä. Ensimmäinen hukkui pari viikkoa sitten samanlaisessa kelissä. Keula sukelsi surffissa, vesi lensi suoraan naamalle ja kauluksesta sisään. Vähän ajan päästä huomasin pullon kadonneen. Se oli 0,7 litrainen adidas:in juomapullo, joka on ollut minulla n. 20 vuotta. Oppirahoja.  Ehkä minä joskus vielä opin, että ei kannata pitää kovassa kelissä tavaraa kannella pelkkien kuminauhojen varassa.

Vähän epätarkka kuva, mutta ajatus varmaan tulee selväksi.

Aallot taittuvat hyvin suojan puolellekin. Tässä kohdassa toimi hyvin ns. "Haaga-Helia-rantautuminen". Aallon harjalla vauhdilla vain keula kivien päälle. Sitten on tukeva nousta pois. Muilla tavoilla on riski kaatua, kun polven syvyisessä vedessä aalto horjuttaa, ja jalka luiskahtaa vedenalaisten kivien väliin.

Näkymä etelään. Silakkasaari vasemmalla.

Oikealla Rankki ja Silakkasaaret.
Videossa näkyy laiva saapumassa Mussalon satamaan, Mussalon satama ja Viikarinsaaren länsirantaa. Videon alussa murtuva aallonharja vähän horjutti. Etainin tukevuus antaa pelivaraa kuvatessa.

1 kommentti: