30.8.2015

Suunta itään

20.8.2015. Aamu oli tuttuun tapaan aurinkoinen. Yö oli rauhallinen, ainakin siinä osassa saarta jossa minä majailin. Kaikesta illan hulinasta huolimatta. Merisäätiedotus ennusti tälle päivälle länsituulta. Sepäs sattui, kun ajattelin lähteä takaisin itää kohti. Tähän asti on ollut aivan loistava onni tuulten kanssa. Toivottavasti se jatkuu.
Ajatus oli yöpyä jossakin Pellingin eteläpuolen saaressa, ja seuraavana päivänä käydä Suninsalmessa hakemassa vesitäydennystä. Olin Högharunissa kun kello oli vasta 14.00. Vähän turhan aikaista pystyttää leiriä. Päätin käydä vesi- ja ruokatäydennyksellä saman tien, ja etsiä yöpaikka jostain Pellingin itäpuolelta.

Suninsalmesta lähtiessä sattui samaan aikaan kohdalle purjevene spinnu ylhäällä. Näiden kanssa on aina hauska vähän kisailla. Reippaasti melomalla kuljin samaa nopeutta. Pistin vähän kierroksi koneeseen, ja pääsin edelle. Mentiin pari kilometriä suunnilleen samaa vauhtia. Jossain vaiheessa satuttiin olemaan rinnakkain.
Purjehtija: 4,5 solmua.
Minä: Aika hyvin se kulkee spinnulla.
Purjehtija: Minne olet matkalla?
Minä: Suuri-Pisiin.

Pieniä vaikeuksia löytää yöpaikka. Kalliot ja saaret ovat niin muhkuraisia, että tasaisia telttapaikkoja ei niin vaan löydäkään. Aurinko oli jo laskemassa, kun näin sympaattisen näköisen pikkuluodon, jossa kasvoi yksi puu. Kalliot näyttivät aika laakeilta. Päätin, että tuonne jään, oli mitä oli, enää ei jaksa etsiä. Takana 49 kilometriä. Hyvä päivämatka.

Tuli melottua vähän enemmän kuin oli alunperin tarkoitus.

Vielä viimeinen kuva majakasta.

Tauko Stenören:issä.

Högharun. Nimi käsittää nämä kaksi lähekkäin olevaa saarta. Tuossa toisessa kävin viimeksi, ja nyt oli varattu, jotan menin tarkastamaan tämän matalamman saaren.

Näkymä lounaaseen Högharunista.

Högharun. Värejä kalliossa.

Meloin Klovaharunin ohi. Tämä on Tove Janssonin kotimökki.

Kahden saaren välinen salmi näytti kartassakin epäilyttävältä. Korkealla vedellä tuosta olisi melonut. Nyt piti vetää 50 metriä.

Nimetön pikkuluoto jossain 8-9km Suninsalmesta itään. Puu on nimeltään Leppä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti