24.4.2016

Marjakariin

23.4.2016. Vapaat viikonloput ovat harvinaisia. Lähdin lauantaina yhden yön retkelle, vaikka sääennuste ennusti epävakaista. Suunnaksi valikoitui Haapasaariston lähistöllä olevat saaret. Ajatus oli 3/4 matkan ajan Kuusenkari, mutta tein viime hetken muutoksen suunnitelmaan ja meninkin Marjakariin. Siellä en ollut käynyt pitkään aikaan, ja siellä on parempi maa teltan pystytykseen.
Ja Marjakari oli pari kilometriä lähempänä kuin Kuusenkari. Kun olen yksin liikkeellä, melon helposti vähän liian kovaa. Ja sitten viimeiset kilometrit tuntuvat pitkiltä. Ainakin näin alkukaudesta. Ei nyt lähimainkaan mitään totaaliuupumista, mutta vain sellainen tunne, että mieluummin olisin perillä kun melkein perillä.
Lintuja näkyi paljon. Riskilöitä, ruokkeja, merikotkia, västäräkkejä, kivitasku, haahkoja ja jopa yksi tiira. Ja muutama käpytikka nakutteli saaressa.

Kaukana etelässä näkyi nopeasti nousevia kuuropilviä. Tuulta 2-4 koillisesta. Aurinkoa, pipo pois. Pilvi, pipo päähän. Aurinkoa, pipo pois. Aurinko lämmitti hyvin aina kun se sattui paistamaan. Kun se ei paistanut, oli aika koleata.

Tauko Kirkonmaan Voikalliolla. 10km takana, saman verran jäljellä.

Vahakari oli täynnä tirppoja. Vähän taukopaikan jälkeen selän ylitykselle lähtiessä alkoi takana nousta "mielenkiintoisen" näköinen kuuropilvi. Se ei lähtenyt jahtaamaan minua onneksi. Muutenkin keli kirkastui. Pilvet jäivät sisäsaariston ylle. Merellä paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta.

Marjakarin pohjoisranta. Sikäli ankea paikka, että tästä on suora näköyhteys Kotkan keskustaan. Näen kiikareilla entisen asuintaloni. Hienoja pilviä mantereen päällä.

Minun teltta on pienempi ja oranssi. Mikä lie kalamaja. Ei ollut ketään kotona.

Pohjoisrannalla oli vielä vähän jäätä. Karua maisemaa vielä näin aikaisin keväällä. Mutta pörriäisiä pörräilee ja kasvitkin pikkuhiljaa heräilevät.

Marjakarista erkanee pohjoisen suuntaan kivikkoinen särkkä, jonka toisessa päässä on kallio. Näyttäisi äkkiseltään lintujen suosikkipaikalta, mutta ei siellä ollut kuin yksi kivitasku ja västäräkki.

Länsirantaa.

Kaksi merikotkaa lähti kiveltä lentoon.

Rakkolevää puissa. En tiedä, miten on sinne päätynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti