14.7.2013

Kajakin valinta, osa 1

Viviane on nyt sitten myyty. Eräs KoMe:lainen osti sen. Nyt alan miettimään uuden kajakin hankkimista. North Shore:n Atlantic RM:stä omistan vielä puolet. Joten pääsen sentään vesille sillä aikaa. Atlantic ei ole tarpeeksi iso lastitilavuudeltaan. Myös etukansi jalkojen kohdalta on vähän liian matala minulle. Myöskään pienet tiiveysongelmat eivät miellytä.

Haussa on suhteellisen ketterä kajakki jossa on tilavuutta pidemmänkin retken varusteille. Ohjaamossa on oltava riittävästi tilaa polville ja jalkaterille. Kengännumeroni on 45, ja se varmaan rajoittaa kajakkivalikoimaa jonkin verran. Istumatuntuma ratkaisee paljon.
Tällä hetkellä (ennen kokeilua) kiinnostavimmilta vaikuttavat: Rockpool GT, Nordkapp, Reval, Tideracet: Xplore M, Xplore L ja Xcape.

Näitä olen myös katsellut: SKUK Explorer, Rockpool Alaw Bach, Valley Etain ja P&H Cetus. Tutkin  yhtä Exploreria KoMe:n vajassa. Lastitilat näyttivät aika pieniltä. A.B. on samaa kokoluokkaa ainakin netistä löydettyjen tietojen perusteella.

Yritän päästä parin viikon sisällä koemelomaan, tai ainakin koeistumaan mahdollisimman monta edellä mainittua tai muuta vastaavan kokoista kajakkia.
Revalin saan lainaksi jo viikonlopun meriretkelle. Palaan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti