28.7.2013

Meripäivämelonta

Meriretki 24.-28.7.2013. Eri päivien reitit ovat eri värillä. Retken tarkoitus oli vain siirtyä Kaija Koon kuulumattomiin ja viettää Kotkan Meripäivät niin hyvin kuin osaan. Nousin maihin 24 eri saaressa.

Matalamaa. Toinen tauko. Sää oli pilvinen, mutta ei sateen uhkaa. Pohjoistuuli.

Matalamaa. Nikonin värilämpötilat vähän heittelee pilvisellä säällä.

Punkki. Naaras. Koiraat eivät ime verta. Kajakin kannella sen jälkeen kun olin poistanut sen nilkasta. Punkki kannattaa poistaa kahden tunnin sisällä puremasta. Noin kahden tunnin kuluttua sillä on maha täynnä, ja se oksentaa puremakohtaan. Bakteeritauti tarttuu vasta silloin. Virustauti tarttuu heti ensipuremasta, eikä siihen auta kuin rokote. Tietenkään kaikilla punkella ei näita bakteereja ja viruksia ole.

Lintu on rakentanut tukevan pesän.

Horsmaa.

Matalamaan tunnistaa kahdesta pihlajasta.

Vieressä on Kolseli, joka on hieman isompi saari.

2 kommenttia:

 1. Millä saarella olit ensimmäisen yön? Kolseli? (En jaksa avata karttapaikkaa... :))

  Minun tietääkseni borrelioosiin vaaditaan 24h altistus, eli jos punkin saa pois vuorokauden sisällä ei luultavasti tartuntaa tapahdu vaikka punkki bakteeria kantaisi.

  -Mikko

  VastaaPoista
 2. Yöpymissaaret olivat järjestyksessä: Kolseli, Askeri, Katajakari, Kuusenkari.

  EA1-kurssilla sanottiin että borrelioosi tarttuu n. 2 tunnin kuluessa. Nopea netin selailu taas kertoi kahdenlaista tietoa. Muutamasta tunnista vuorokauteen. Oli miten oli, pois se punkki kannattaa saada mahdollisimman nopeasti.

  VastaaPoista