18.7.2013

Kajakin valinta, osa 2

Testasin seuran helpolla meriretkellä Tahe Marinen Reval -kajakkia. Tässä joitakin huomioita siitä.

Melontavauhti oli rauhallinen, 5-6km/h. Matkaa tuli n. 40km. Tuulta lounaasta 3-5m/s. Suurin aallokko oli 60cm maininki paluumatkalla. Lastina oli retkeilyvarusteet ja vettä 3-8 litraa.

Kajakki on aika iso. Pituutta 5,55m. Tuntui myös isolta. Etukansi on korkea ja polville ja jaloille on riittävästi tilaa. Myös lastitilaa Revalissa on riittävästi.
Vakauden suhteen Reval on poikkeuksellinen. Alkukiikkeryyttä riittää todella syvälle. Mutta kun aukonreuna alkaa olla veden alla, löytyy voimakas loppuvakaus.
Reval on ketterä ja helppo käännellä paikallaan. Vauhdissa kääntyily tuntuu raskaalta koska kallistelemalla ohjailu ei ole niin hyvää kuin mihin olen Atlanticilla ja Vivianella tottunut. Aallokossa Reval tuntui todella eloisalta ja herkkäliikkeiseltä. Voisi olla mielenkiintoista kokeilla tätä isommassakin kelissä.

Täsmällinen vaste kallistamiseen on minulle tärkeä ominaisuus. Huomasin sen nyt vasta kun se puuttui.
Eli Reval ei ole minun tuleva kajakki. Samalla taidan pyyhkiä listalta Nordkappit. Ovat runkomuodoltaan lähellä toisiaan ja oletettavasti käyttäytyminen on samankaltaista.

Tällä hetkellä kiinnostavimmilta vaihtoehdoilta näyttävät: Rockpool Alaw bach, SKUK Explorer, Arrow Play, P&H Cetus, Tiderace Xplore. Kuulin, että Rockpoolia ei tuoda enää maahan, joten sellaisen saaminen voi olla vaikeaa.

Palaan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti