21.12.2013

Beaufortin ensituntumat

2 kertaa olen ehtinyt melomaan uudella paatilla. Hyvältä tuntuu! Tukevuutta ei löydy ihan samalla tavalla kuin Atlanticista tai Explorerista. Kallistuksiin löytyy kyllä luotettava tuntuma ajan myötä. Kajakki on aika kapea, 53cm, ja se tuntuu istuma-asennossa. Polvet ja jalat ovat lähempänä toisiaan. Ketteryyttä löytyy riittävästi. Beaufortin saa kääntymään varsinkin aallon päällä kevyesti ja kallistuksissa perä irtoaa helposti. Nousee tuuleen ehkä hieman voimakkaammin kuin Atlantic. Joku voisi sanoa B:ia hieman rauhattomaksi aallokossa ja tuulessa. Mutta tämä on melojan kajakki. Evällä ja harkiten lastaamalla sen saa rauhallisemmaksi jos tahtoo.

En tiedä, onko näin suunniteltu vai sattumaa, mutta säätöevän nuppi on juuri sopivalla kohdalla, että sitä voi käyttää kyynärpäällä irrottamatta otetta melasta.
Kajakki on jäykkä. Nousin seisomaan etukannelle päiväluukun kohdalle eikä kansi notkunut yhtään.
"Kausi ohi" -blogikirjoitus saa vielä odottaa. Ensi viikko on lomaa, meri auki, lämmöt plussalla, melonta jatkuu...


15.12.2013 Mansikkalahti.  Nyt nuo rantajäät ovat jo sulaneet.

Matkalukemista. Päiväluukusta löytyi kaikenlaisia papereita.

Selkänojan säätö on hieman hankala. Torx ruuvi ja 10mm nylock-mutteri. Ahdas väli. Otin mutterin teipillä sormeen kiinni että sain sen paikalleen.Talvipäivänseisauksen aurinko. Melontakelit jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti