31.12.2013

Kausi ohi, uusi alkaa

Kausi ohi. Ei jäiden takia, vaan kalenterin. Melontakauden 2013 aloitin 21.4. ja lopetin 29.12. 

Kilometreissä jäin viime kaudesta. 2000 ei tullut täyteen, eikä ollut tarkoituskaan. Tiesin jo keväällä, ettei kilometrejä paljon tällä kaudella tulisi. Keskityin enemmän melonnan ohjaukseen, ja sitä tuli Kotkan Melojien nimiin tehtyä paljon.
Aiemmin melontani on ollut lähes pelkästään retkeilyä. Käsitykseni siitä, mikä on hyvä melontakeli, on muuttunut. Ohjelmistoon tuli 2013 aika voimakkaasti surffailu, kevyt rockhopping ja kaikenlainen leikkiminen aallokossa, kivikoissa ja vaikka missä.
Saariöitä tuli 31 ja kävin 91 eri saaressa. Tiiskeri oli läntisin (meloen Kotkasta käsin) käyty saari. Huovari oli itäisin.
Myin yhden kajakin, ostin yhden tilalle ja yhden lahjoitin pois.

Kauden huippukokemuksia olivat: MeSo:n ohjaajakurssi, vetämäni KoMe:n alkeiskurssit, HSKG, NIL instructor-tutkinto, WAFA-kurssi, sekä kaikki porukalla tehdyt melontaretket. Näistä jäi mieleen erityisesti kaikki loistavat ihmiset, joihin sain tutustua. Toivottavasti vielä tavataan näissä merkeissä.

25.8.2012 Kaunissaari. Kajakit etualalla.

Suunnitelmia seuraavalle kaudelle: Pari ulkomaan melontamatkaa, koskimelontakurssi, alkeiskursseja ja tekniikkailtoja KoMe:lle ja eskimorullausta aivan järjettömästi kunhan vedet lämpenevät. Katselen, minkälaisia tapahtumia ja koulutuksia eri yhdistykset järjestävät ja osallistun mahdollisuuksien mukaan. Yritän pitää oppimiskäyrän nousussa.

2 kommenttia:

  1. Ulkomaiden matkat kuulostavat mielenkiintoisilta. Onko suunta kylmän vai lämpimän veden maihin?

    -Mikko

    VastaaPoista
  2. Cornwall Englannissa ja Røst Pohjois-Norjassa. Kuivapuvuissa on melottava kummassakin. Nämä ovat järjestettyjä ja ohjattuja melontamatkoja. En ole aiemmin käynyt ulkomailla melomassa. Paitsi pikapyrähdys Azoreilla 2011.

    VastaaPoista