12.6.2014

Koskimelontakurssi

Outward Bound Finland järjesti 7-8.6.2014 koskimelonnan peruskurssin Ahvionkoskella. Tukikohtana oli Ahvion koulu. Kurssin veti Petri Sutinen. Osallistujia oli 6. Kotkan Melojista viisi ja yksi Kouvolasta. Yllättävän vähän. Luulen että laadukkaampaa kurssia ei ihan äkkiä löydy.
Lauantaina en pystynyt hautajaisten takia osallistumaan kuin alkuteoriaan. Kaikki kuvat ovat sunnuntailta.
Harjoittelimme virran rajan ylitystä, lossausta, virtaa ylöspäin melontaa, reskutuksia, surffausta, kosken lukua maista käsin, heittopussin käyttöä ym. Valaiseva kokemus oli, kun laskettiin Martinkoski alas melomatta.  Vain kelluen kajakissa virran mukana. Alhaalla oli koko porukka pystyssä. Aallot eivät ole pahoja. Virran raja (joka näyttää ihan tasaiselta) on se mikä kajakin kaataa, jos kaataa.
Muutamia kertoja olin käynyt koskessa ennen kurssia. Se oli vieras ympäristö. Nyt se tuli tutummaksi ja tiedän mitä asioita on otettava huomioon kun menee koskeen melomaan.  


Ahvion koulu. Kulman takana pilkottava pihasauna oli käytössämme.
Kajakit olivat lasku- tai jokiretkityyppisiä. Rodeokajakkeja ei ollut mukana.

Kokoontuminen ennen virtaan menoa.

"Kurimus, joka jyrisee." Martinkoski.

Kurimuksesta siirryimme pienempään koskeen, josta myös löytyi mielenkiintoisia leikkipaikkoja.Pieni ja opettavainen puro isojen koskien välissä. Meloimme kiveltä kivelle ylöspäin puroa.

Timo tyhjentää kajakkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti