7.6.2015

Rantautumisia uiden ja surffaten

Aamupalaveri SKC:lla. Länsituulta 10m/s. Emme halua tuuliaaltoa, haluamme maininkia. Haussa siis ranta, joka on tuulelta suojassa. Mainingit kyllä kiertävät ja taittuvat niemien taakse. Pohjoisrannikolla 2,5 metristä surffia. Tarkoittaa, että ei pääse rannalta ulos. Etelärannikolla, Lizard point:in niemekkeen itäpuolella on Kennack Sands. Se valikoitui tämänpäiväiseksi lähtöpaikaksi. Itse Lizard Point olisi ollut mielenkiintoinen. Englannin "mannermaan" eteläisin piste. Isles of Scilly on vielä etelämpänä. Nyt oli virtaus ja mainingit vastakkain Lizardissa. Ei siis sinne tällä kertaa.
Mietin majatalolla, että onko yksi kerros kuivapuvun alla liian vähän? No, oli se. Tauolla laitoin sitten lisää vaatetta päälle.

SKC:n kajakkivarasto. Tutunnäköinen Epic. Vaihdoimme pari kajakkia. Jatkossa traileri jäi yöksi aina SKC:n toimipaikan pihalle, lastattuna valmiiksi.

Kennack Sands. Valmiina lähtöön.

Kiipesimme mäelle. B kertoi pohjan muodon vaikutuksesta aallonmuodostukseen. Katselimme, kuinka kaukana aallot alkavat nousta, ja mistä kohtaa rannalta kannattaa yrittää ulos.
Meloimme itään, myötätuuleen. Benjamin löysi hyvän leikkipaikan. Pieni ja korkeahko kalliomuodostelma keskellä vettä ja lähellä rantaa. Siinä oli hieman ristiaallokkoa, ja mainingit nostivat ja laskivat vedenpintaa huomattavasti. Teimme eskimoita ja paripelastuksia. Kajakin tyhjennyksessä oli monella hieman ongelmia. Toimitus kesti kauan, eikä paatti tullut kunnolla tyhjäksi. Mutta sitä varten harjoitellaan, että opitaan.
Jussin kanssa menimme aivan tuohon kohtaan reskuttelemaan, jossa Jussi on videolla. Kiven takapuoli on turvallinen, vaikka ehkä vähän jännä. Merenpuoli on vaarallinen.


Lautassa. En tykkää lautassa olosta. Kajakkien liikkeet ovat tempoilevia ja ennakoimattomia.

Mies mäessä.


Sitten oli kahvitauon vuoro. B ilmoitti, että tässä on taukopaikka. Moni hörähti, että hyvä vitsi, onko vielä pitkä matka sinne oikealle taukorannalle? Benjamin meni uimaan, kiinnitti kajakin hinausvyöhön, ui maihin ja veti paatin perässä. Huuti rannalta, että nyt on teidän vuoro. Muutoin kuin uimalla tällaiseen paikkaan ei pääse. Vesi velloo rannassa niin voimakkaasti.
Joskus rantautujan kajakki pitää kytkeä toisella hinausköydellä vielä vesillä olijan kajakkiin. Ettei aallot vie rantautujan kajakkia hallitsemattomasti kiville. Nyt oli tuuli maista päin, joten tätä ei tarvittu.


Benjamin auttaa vedessä ja Riitta on valmiina maissa.

Hinausköysiä ei ollut kaikilla. Niitä piti pakata, ja heitellä seuraaville.Tauolla maan ja taivaan välissä.

Maisematkin olivat kohdillaan.

Äijät vaan löijää, kun pitäisi lähteä melomaan.
Lähtö oli helpompaa kuin rantautuminen. Paatille vauhtia, ja melan kanssa hyppy perään. Vesillä olijat pyydystävät kajakin, ja tarvittaessa auttavat kyytiin kapuamisessa.
Lähdimme vääntämään vastatuuleen. Meloimme lähtörannan ohi ja kävimme kurkkaamassa Lizard Pointia.
Sitten lähtörantaan, ja rantautumisen suunnittelua. Benjamin briiffasi, ja meni ensimmäisenä rannalle. Porukka rantautui yksi kerrallaan. Surffirantautumisessa pitäisi olla lopussa aallon päällä, että pääsee pitkälle ylös rannalle. Jos tulee vauhdilla aallon työntämänä, keula tökkää rantaan liian aikaisin, ja aalto kääntää kajakin poikittain.
Vedessä lillui koko rantautumisoperaation ajan surffari, joka ei surffannut. Kellui vain vedessä. Meistä se ei johtunut, surffarit ei paljon melojista välitä. Se on niitten ranta ja niiden aallot. Melojat väistävät kyllä.

Kaikki selvisivät vammoitta rantaan. Kamojen pakkaus, kajakkien lastaus traileriin, jäätelö pykälään rantakioskista ja matkaan. Kävimme autolla vielä pikaisesti tsekkaamassa Lizard Pointin majakan maista käsin. Pitihän se nähdä, kun on tänne asti tultu.

Päivän fiilikset: Vastatuulimelontaa jonkin verran. Kuivapuku toimi, ja myös muut varusteet. Eskimossa pientä häikkää, aina nousi kyllä. Hyvä päivä kaiken kaikkiaan. Ei niin litteä keli kuin eilen. Kallioiden vieressä melominen oli hauskaa!

En lähtenyt porukan mukana kaupungille syömään. Kävin kaupassa, söin jotain iltapalaa, ja menin ajoissa nukkumaan. Ärsyttävää, kun pitää nukkua näin paljon. Mutta melonta on kivempaa virkeänä.Tuossa meni vähän suurempi aalto. B vinkkasi, että katselkaa taakse kun lähdette rantautumaan.

Lizard Point.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti