7.9.2015

Kaunissaari ja Kalliokari

Perjantai 28.8.2015.
Sataa ja tuulee. Vahdin rannikkoasemien tuulilukemia. Klo 15 pitäisi ennusteen mukaan tuulen moinata hetkeksi. Yritän ajoittaa melomaan lähdön siihen ikkunaan.
KoMe:n epävirallinen meriretki Kaunissaaren muinaistulille on viikonloppuna. Ajattelin lähteä jo päivää aiemmin kuin muut. Ei ole kotona muutakaan tekemistä. Edellisen pitkän reissun aikana on niin tottunut tarkkailemaan aaltoja ja tuulta, ja olemaan siellä seassa, että kaupunkielämä ahdistaa. Tuntuu, että jotain puuttuu. Haluan takaisin aaltoihin.
Sitä paitsi, olen nyt taas tottunut nukkumaan teltassa. Kotona sängyssä en saanut nukuttua kovin hyvin.
Nyt näyttää Kotka Rankki 11m/s. Orrengrund 12m/s. Emäsalo ja Harmaja 4-5m/s. Varmaan parin tunnin päästä lännessä oleva tyynempi sää on Kotkassa. En kaikesta huolimatta viitsisi lähteä takomaan yli kympin sivuvastaiseen.
Tunnin päästä: Orre tippui neljään metriin. Äkkiä kamat selkään ja vajalle. Vajalle saapuessa on meri täynnä vaahtopäitä. Pakkailin kajakkia, ja sillä aikaa tuuli oli heikentynyt. Vastatuulta oli vieläkin 4-7m/s, mutta se on vielä ihan rennosti melottavissa.
Saavuin Kaunissaareen, ja melkein saman tien saapui pari tuttua melojaa. Olivat katsoneet saman tuuli-ikkunan, ja lähteneet Keihässalmesta.
Kaksi yötä siis tuli vietettyä Kaunissaaressa. Välipäivänä kävin tsekkaamassa läheisin Kalliokarin, sekä pariin otteeseen surffailin lähivesillä. Tuulta oli W-SW 6-9m/s. Kaunissaaren ja Ristisaaren välillä kulkee hiekkaharju, joka muodostaa pari pitkää saarta. Niiden välillä on matalaa vettä, jossa aalto murtuu. Ei ollut ihan Cornwallin veroista surffia, mutta jotain kuitenkin. Pientä kivaa.
Jaa, ne ilotulitukset. Heräsin teltassa paukkeeseen. En mennyt katsomaan. Vedin makuupussia pään ylle ja toivoin, että lopettakaa **ttu jo, saisi nukkua rauhassa.

Rantautuminen kalliokariin oli haasteellinen.

Merikotkalta jäi ateria kesken, kun pelästytin sen pois.

Ristisaari näkyy horisontissa.
Kalliokari.

Vanhaa maininkia löi rantaan.

La-iltana saimme kolme paattia lisää retkivahvuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti