25.8.2017

Sipoon Kaunissaari - Torra Lövö

2.8.2017.
Aamulla satoi. Ihan kunnolla. Se oli illalla jo tiedossa, ja tarppi oli viritetty teltan eteen. Sade toi mukanaan kaakkoistuulen, joten ei muuta kuin menoksi. Kerrankin myötätuuli. 
Vetäsin kajakin tarpin alle, jossa suoritin pakkauksen sateen suojassa. Viimeiseksi tarppi irti ja muovipussissa kajakin jalkatilaan. Aika vähän loppujen lopuksi vesisade retkeilyä haittaa. Ainakaan kesällä kun ei ole kylmä. 
Sadetta kesti noin pari tuntia. Samalla kun sade loppui, kääntyi myös tuuli lounaaseen. 
Helsingin edustalla Pihlajasaarten kohdalla alkoi kiinnostaa huominen sää. Tilasin taas tekstiviestillä merisään. Kovaa länsituulta. Ok, melotaan sitten tänään vähän pidempään. 

Kohdalle sattui Torra Lövö -niminen saari. Rantauduin sinne. Se paljastui kaupungin, ilmeisesti Espoon, retkeilysaareksi. Oli nuotiopaikkoja, roskiksia ja yhteysaluslaituri. Päätin jäädä sinne yöksi. Saari oli tyhjä, ei ketään muita retkeilemässä.

Tauko Hevossalmessa. Päivän matka 33km. Nämä piirretyt reitit eivät sitten pidä paikkaansa kuin suurin piirtein. En muista enää tarkalleen mistä tuli melottua. Tarpin alla. 

Tauko yleisellä uimarannalla Hevossalmen lähellä.

Hevossalmi.

Helsinki.

Kustaanmiekassa tuli vastaan viikinkilaiva, vai mikä toi nyt onkaan.


Harmaja. Purjehtijoita horisontissa.


Kaksi merikotkaa. Näitä näin melkein joka päivä koko reissun ajan.

Torra Lövö. Hyvän näköinen ranta, hyvän näköistä maastoa. Ei muuta kuin maihin tutkimaan voiko tuonne jäädä yöksi.


Kamojen kuivatusta. Huomasin, että laipioiden tiivistys on pettnyt. Istuinaukosta valuu vesi päiväluukkuun, ja sieltä seuraavan laipion alta takaosastoon. Asiaa ei yhtään auta aukkari, joka on vanhuuttaaan alkanut vähän päästää vettä läpi.

Saari oli täynnä roskiksia. Omituista. Saaren kaukaisin nurkka, missä ei ole lähelläkään mitään grillipaikkaa tai muutakaan, niin siellä nököttää roskis. Kyllä minä niitä käytin, ei siinä mitään. Mutta omituista silti. 

Saunamökki. Lukossa. 

Kaakon rantaa. 

Vanhoja kaiverruksia sileässä kalliossa. Osa ihan tyylikkäitä. 

2 kommenttia:

  1. Olen ymmärtänyt että muovikajakin laipiot helposti rupeaa vuotaamaan ja olenkin nähnyt sitä itsekin. Teoria minkä kuulin oli että raskasti lastattu muovikajakki notkuu paljonkin kun sitä kannetaan ja laipioiden kiinnitys elää siinä liikaa.
    -Peter

    VastaaPoista
  2. Tämä minun Etain on vähän eri kuin normimuovikajakit. Kolmikerrosmateriaali jäykistää. Laipiot on myös tehty erittäin fiksusti, laipion alalaita ikään kuin taipuu pohjan suuntaisesti. Täten se pääsee vapaasti elämään rungon liikkeiden mukaan. Se on kaksi vuotta ollut täysin tiivis. Mikä on aika hyvin kun ottaa huomioon että minä en paljon vehkeitä sääli. En kyllä hajotakaan tieten tahtoen. Mutta jos paattii pitää vetää 30m ylös kivikkorantaa, niin sitten vedetään ja sillä hyvä. Etainin luukut ovat erillisissä kehyksissä, joten ne ovat myös aivan tiiviit. Joten annan kyllä tälle paatille tiiveysarvosanaksi 9,5. Istuinaukon edessä oleva pikkupäiväluukku vuotaa vähän. Outoa, sillä se on sen näköinen, että vuotaisi kaikkein vähiten kaikista luukuista.

    VastaaPoista