25.8.2017

Torra Lövö - Hommanskär

3.8.2017. 
Hitto, missasin taas radion merisääennusteen. Tilasin tekstiviestinä. Illaksi tyyntyy, joten otan alkupäivän loman kannalta. Muuten keli on aurinkoinen ja lämmin.
Katselin itään päin ja mietin.  Nyt alan olla niin kaukana, että tulevat paikat ovat oikeasti uusia.  Jee!


Helsinki jossain tuolla, idässä. 

Kesäloma = riippukeino+kirja. Kirja on nimeltään Jään muisti. Se on dekkari, joka sijoittuu kanadan Ellesmeren saarelle 75 asteen leveyksille, ja kuvaa alkuperäisväestöä. 

Neljä kuvaa aiheena purjehdus. 

Rysäkari. Taas paljon purjeita horisontissa. 

Ihmisen tekemä kalliopiirros.

Luonnon tekemä kalliopiirros.

Illalla tuuli oli vähän tyyntynyt. Klo 18.10 olin vesillä ja liikkeessä. Suuntana Stora Brändö, joka kartan mukaan on jonkin sortin yleinen saari. Vähän ennen sitä tuli hyvännäköinen saari vastaan. Hommanskär, kun jälkikäteen jostain selvitin nimen. Ajattelin, että Stora Brändöstä ei ole tietoa onko hyvä vai paha paikka, ja tämä Hommanskär näyttää hyvältä, joten jäin tähän. Todennäköisyys sanoo, että tämä on parempi paikka. 


Tänään 12km. Ei paljon, tuulet syynä. Mutta matka etenee silti, ei ole kiirettä. 


Hommanskärin ranta.  
Huomenna sataa. Joten tarppi puuhun ja paatti sen alle. On luksusta kun kajakin saa aivan teltan viereen. Kantaminen on ikävää hommaa. Sateen myötä tulee taas kaakkoistuuli, joten haluan hyödyntää sen ja lähteä aamulla aikaisin liikkeelle. Sateella on hauskempi meloa kuin kärvistellä teltassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti